Menu

Plads til dit kæreste eje

Når Stian Paulsen kører SEAT Leon Eurocup, har han brug for, at hans bil kan få tag over kølerhjelmen. Derfor medbringer han et telt fra O.B. Wiik på turen rundt til nogle af Europas mest barske racerbaner.

Lugten af brændt gummi

Nürburgring, Silverstone, Catalunya-banen – alle er kendte navne for motorsportsentusiaster. Men det er også en legeplads for Stian Paulsen, Norges absolut dygtigste i sin klasse, touring car-mesterskabet Seat Leon Supercup.

Stian omtaler sig selv som «en glad amatør» der er med i cirkusset, men alligevel er han med helt i toppen. Han har vundet vigtige løb, hele 21 sejre gennem sin karriere, bl.a. på Nürburgring, Salzburgring, Silverstone og Spa-banen i Belgien. I mesterskabssammenhænge er han i høj grad et navn, som alle kender og en konkurrent, alle frygter. I 2015-mesterskabet vandt han sammenlagt andenpladsen.

Resultatet bliver ikke mindst imponerende, når man ser nærmere på, hvordan racing-cirkusset opererer, de fleste seriøse aktører har nemlig store ressourcer, apparater, mobile værksteder og faciliteter i ryggen. Stian stikker ud med en effektiv og smidig «guerilla»-tilgang på 8 hjul – han kører på budget med god hjælp fra O.B. Wiik produkter.

racing02

Stians set-up

Varevogn og anhænger til racer-bil. Det er alt, hvad Stian har brug for. I varevognen er der plads til et Quick-up pop-up telt fra O.B. Wiik, det nødvendige værktøj og en specialsyet PVC-dug som gulv, der også er fra O.B. Wiik lige som vægelementer og profilering, der er tilpasset specielt til teltet – alt sammen kommer med rundt i hele Europa.

Opsætningen kan nemt monteres og demonteres, og der er plads til det hele bag i varevognen. Selve bilen, en fuldtunet og racer-modificeret Seat Leon, står på en overbygget anhænger – og that’s it.

Kvalificerede mekanikere og samarbejdspartnere hyres ind på stedet, og på den måde kan Stian Paulsen altså deltage med begrænsede midler.

Teltet

Quick-up pop-up teltet fra O.B. Wiik er nemt at opstille. Det måler 4 x 8 meter og vejer 75 kilo. Sammenfoldet er det ikke større end, at to mand nemt kan bære det ind i varevognen. Når det slås op, er folde-systemet så effektivt intuitivt, at man stort set kan rejse det på 10 minutter.

På den måde kan det hurtigt og nemt fungere som en garage og team-telt, og det beskytter mod regn og den bagende sol.

racing03

PVC-dugen

Det er en fordel at have noget ned mod asfalten, og med på rejsen er en dug i PVC, der er produceret på mål efter teltet. Dugen bredes ud og sikrer et godt underlag mod jorden under reparationer og kan opfange skruer/møtrikker/dele, der tabes og i øvrigt beskytte jorden mod oliespild. PVC-dugen er gjort brandhæmmende og bidrager til sikkerheden i et barsk miljø.

For Stian Paulsen er det alt, der skal til for at præstere på allerhøjeste niveau i et mærkeracing-cup i Europa. Dét og så talent, naturligvis.