Skip to content

O.B.Wiik produkters evige liv

Miljøhensynet er noget, at vi hos O.B.Wiik tænker meget på, når vi laver produkter. Vi ønsker at vores arbejde skal have så lav miljøpåvirkning som muligt. Men som alle andre må vi erkende, at også vi sætter vores aftryk på kloden. Som et sertificeret Miljøfyrtårn (Norsk national miljøcertificeringsordning) har vi forpligtiget os til at tage ansvar for vores miljøpåvirkning. Det indebærer kontinuerlig forbedring af miljøforholdene og vores CO2-udslip og til at overholde myndighedskravene, samt de krav som vi som virksomhed pålægger os selv. En vigtig del af dette er at genvinde og genbruge alt vi kan. Her kan du blive lidt bedre kendt med hvordan vi i O.B.Wiik arbejder med netop dette.

Produkter som varer
O.B.Wiik er kendt for kvalitet. Det er en del af vores identitet at levere produkter af høj kvalitet. Produkterne skal tåle alle former for vejr- og vindforhold og længere tid, og gerne udlejes eller bruges af flere lejere eller ejere. Derfor kan du være tryg ved, at når du køber eller lejer et produkt fra O.B.Wiik , modtager du som kunde et produkt som er tiltænkt at vare år efter år. Og når du er færdig med det, bliver det genbrugt eller omdannet til nye produkter.

Indsamling og genvinding
Du skal ikke forvente at se et O.B.Wiik produkt henslængt i naturen. Alt vi laver tager vi ejerskap af. Gennem blandt andet medlemskab i RENAS og Grønt Punkt Norge, sørger vi for at emballagen vi sætter på markedet også bliver samlet ind igen. Og efter at produktene er samlet ind, bliver de enten brugt på nyt, omgjort til nye produkter, recirkuleret eller forsvarligt afleveret på specialiserede anlæg.

Et liv efter døden
Vores produkter laves af materialer, som har lang levetid, og vi efterspørger stadig ny og forbedret teknologi. Det er ikke bare vigtig for at kundene skal være tilfredse, men også for at aftrykt ved hver levering skal blive så lavt som muligt. Når vi laver produkter gør vi det altid med tanken om at de skal bruges på nyt, når de en gang «pensioneres» fra sin oprindelige brugsfunktion.
Vi indsamler også brugte PVC dugge, rengører dem, skærer dem op og svejser dem sammen til nye presenninger til salgs i vores webshop.

Metalgenvinding
Også «skelettet» i telthaller og arbejdstelte bliver brugt på nyt. Ca. 90% af stålet vi anvender er lavet som standardmoduler. Det gør, at det let kan bruges igen i nye projekter og dermed opnår lang levetid. Når der laves specielle konstruksioner, som ikke kan genbruges, recirkuleres disse og bliver genvundet til nyt stål, til glæde for nogen andre. Vi bruger også aluminium som er et meget miljøvenlig produkt. Omkring 75% af al aluminium som historisk er produceret, er i dag fortsat i brug, fordi brugt aluminium kan recirkuleres i det uendelige uden tab af kvalitet. Blot fem procent af den energi som behøves for at producere primæraluminium er nødvendig for at omsmelte aluminium til nye formål.

Opcirkulering – Fra Telt til Taske
Gennem et partnerskap med det danske re- og opcirkuleringsselskab Tarprec sørger vi for at gamle produkter får nyt liv – og i en helt ny rolle. Sammen omgør vi gamle teltdugg, presenninger og lignende materialer til alle former for tasker til brug for PC, Sport eller indkøb. Dermed får produkterne så lang levetid som mulig, selv om de ikke længere bruges til sit oprindelige formål. Vi har lanceret nogle produkter allerede og flere er på vej. Har du lyst på en miljøvenlig taske? Tag et kig i vores norske webshop.

Læs gerne mere om vores miljøarbejde og Miljøfyrtårn-sertificeringen her
Hvad det vil sige at være et miljøfyrtårn