Skip to content

O.B.Wiiks første stald satte fart på mælkeproduktionen

En funklende ny stald blev opført uden på den gamle, mens mælkeproduktionen fortsatte indvendigt.

Et debutprojekt med succes

Dette forår blev der opført en ny smuk og blå stald ved Yttermoen Gård i Nord-Trøndelag. Det blev en stor og sjov dag for Karin og Eirik Fjerdingøy, der driver gården sammen. Det var også en mærkedag for O.B.Wiik, da den nye bygning repræsenterer vores første staldprojekt. Og så er det naturligvis ekstra glædeligt, at leverancen levede op til forventningerne:

– Vi endte op med O.B.Wiik af mange årsager. Den totale pakke var så god, at det gjorde udslaget, kommenterer landmand Karin Fjerdingøy. – Vi har haft en meget tæt kommunikation i forhold til vores behov og ønsker og er meget tilfredse med repræsentanten fra O.B.Wiik. Opfølgningen har været rigtig god.

Et samarbejdsprosjekt

For at sikre de bedste løsninger, var Felleskjøpet med i processen:

– Vi lavede mange tegninger sammen med Felleskjøpet i forhold til deres anbefalinger og de løsninger, som vi ønskede. Også dette gik problemfrit, eftersom folkene fra O.B.Wiik løbende havde kontakt med Felleskjøpet, forklarer landmand Eirik Fjerdingøy. – Hvis du ønsker det sådan, så er det sådan, det bliver, sagde de.

O.B.Wiik kan godt genkende sig selv i den beskrivelse:

– Dette er mere end en bygning; det er et koncept. Vi er gået sammen med flere andre partnere, og har sammensat en bygning med malkerobotter og anden elektronik, der skal til for at drive en moderne stald, påpeger daglig leder i O.B.Wiik A/S.

Han fremhæver også effektiviteten i byggeprocessen:

– Vi er vant til at have meget korte byggeperioder på vores haller, og det udnytter vi her. Stålprofilerne, vi har brugt i denne stald, færdigproduceres i udlandet og opstilles i henhold til en monteringsplan. Dermed får man en meget kompakt og effektiv byggeperiode. Du kan nok ikke få en kortere byggeperiode end ved denne type elementproduktion, afslutter daglig leder i O.B.Wiik.

15 procent større produksjon

Siden den nye stald blev taget i brug, er mælkeproduktionen ved Yttermoen Gård steget med 15 procent. Der er mindre støj i den nye stald, hvilket tyder på, at både folk og fæ trives godt. De effektive og moderne maskiner giver også mere plads og mere tid til at tage sig af dyrene.

Karin og Eirik er glade, køerne er glade, og vi hos O.B.Wiik glæder os til at tage fat på nye kommende staldprojekter.