Skip to content

Sport og fritid

Et landemærke moderniseres

Selv om det nok får en og anden Vålerenga ishockeyfan til at fælde en tåre, er det besluttet, at Jordal Amfi skal erstattes af et nyt anlæg med moderne faciliteter. Den oprindelige hal blev nemlig bygget til OL i Oslo i 1952, og den tilfredsstiller ikke dagens standarder.

Vejen mod det nye Jordal Amfi startede i januar 2017, og efter planen skal det nye anlæg stå klar til sæsonstart i september 2018. Dette betyder dog ikke, at isen forsvinder fra Jordal i halvandet år, da O.B. Wiik allerede har opsat et fuldt funktionelt isstadion som et midlertidigt alternativ.

You are currently viewing a placeholder content from Default. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Kan bruges hele året

Det midlertidige isstadion på Jordal Amfi er opført med isoleret dug. Dette sørger for, at varmen bliver udenfor om sommeren, så hallen kan bruges året rundt. På denne måde bliver hallen et fuldgodt alternativ, der kan stå, til det nye anlæg er færdigbygget.

–Denne hal skal efter planen stå i 24 måneder, altså to år, men det afhænger af, hvornår den nye Jordal Amfi er færdig, kommenterer salgskonsulent Rune Paulsen fra O.B. Wiik.

Ikke til Eliteseriebrug

Hensigten med det midlertidige isstadion på Jordal Amfi er ikke at give hjemmepublikummet lige så kort afstand til kampene, som de er vant til. I stedet er hallen sat op for at bevare tilbuddet til lokalmiljøet om andre aktiviteter på isen.

– Eliteserie-ishockey kunne man flytte andre steder hen, men der var behov for en isflade for alle de andre, der bruger Jordal Amfi, forklarer Stein Helset Nordal fra Sweco Norge. Han er hyret ind som projektleder hos Kultur- og idrætsbygg for Jordal Amfis midlertidige tiltag.

– Jeg tænker på træning, kælkehockey, kunstskøjteløb og så videre. For at bevare tilbuddet om alt det andet end eliteserien, blev det besluttet at opstille et midlertidigt isstadion, uddyber han.

Glade for resultatet

Projektledelsen har både bemærket den hurtige levering af hallen og den færdige bygning, og man er meget tilfreds med den midlertidige løsning leveret af O.B. Wiik.

– Vi har oplevet O.B. Wiik som en fleksibel leverandør, der kan samarbejde. De er løsningsorienterede og kan tage fat, når der er behov for det, afslutter Helset Nordal.