Skip to content

Telthaller under ekstreme forhold i Grønland

Nogle gange er der projekter, der kræver ekstra af os. Dette er et af ​​dem.

Vi er nu i afslutningsfasen af ​​et spændende projekt, der inkluderer i alt 7 haller, der skal leveres til Munck A/S, i forbindelse med to store lufthavnsprojekter, de arbejder på. Det var ikke selve hallerne, der skabte udfordringer, men placeringen. De er oprettet uden for byerne Nuuk og Ilulissat i et arktisk ekstremt klima i Grønland.

“Piteraq” kalder Grønlænderne den stærke og iskolde vind, der dukker op. Det kan oversættes som “Hvad angriber dig”. Selvom O.B.Wiiks produkter er lavet til at håndtere nordiske forhold, er vejret i Grønland i en separat kategori. Ekstrem vind og isnende temperaturer udfordrede hallernes konstruktioner. Dette betød, at vores tekniske team brugte meget tid i opstartsfasen for at sikre, at konstruktionerne kunne klare forholdene.

Hos O.B.Wiik har vi en tradition for at være motiveret af udfordringer. Selvom det ikke er nogen hemmelighed, at det har været et teknisk krævende projekt, har det også været en udfordring, som vi med glæde tager op. Derved kommer vores mangeårige erfaring og kvalitetsfokus til nytte.

De fire uisolerede og tre isolerede haller vil blive brugt som lager og værksted i de næste fire år, mens lufthavnsprojekterne fortsætter. Vi vil gerne takke Munck A/S for et samarbejde, der har gået glat fra starten.