Skip to content

Verdens største telthal fra O.B.Wiik

Vi har i en tidligere pressemeddelelse fortalt om vores projekt i Sverige, hvor vi bygger en rekordstor telthal. Helt efter planen er hallen nu monteret og kan bruges af AstaZero til test af selvkørende køretøjer. Det er ikke en bagatel, som vi har bygget uden for Borås.

Indvendigt vil fremtidens køretøjer blive testet

Hallen strækker sig over 700 meter, hvilket svarer til en lille landingsbane. Bredden er 40 meter med undtagelse af en midtersektion, der er 60 meter bred. Disse dimensioner gør hallen til verdens største telthal. Det er en rekord, vi er meget stolte af! Telthallen er bygget for firmaet AstaZero AB. Det er en højteknologisk virksomhed, der arbejder med forskning og udvikling af aktiv trafiksikkerhed. De driver verdens eneste testmiljø i fuld skala, hvor de blandt andet tester selvkørende køretøjer i flere forskellige scenarier. Hallen dækker hele testsporet kaldet Super Multilane. Sporets størrelse betyder, at den kan bruges til højhastighedstest, samtidig med at den bredere centrale del kan bruges til tests med krydstrafik, fodgængere, cyklister og lignende. Banen er dimensioneret til både store og små køretøjer, noget hallen også er bygget til.

Gode ​​forhold indvendigt

Inde i telthallen hænger der nu lys så langt øjet rækker. Vi har også installeret ventilationssystemet, der sikrer, at fugtigheden er under kontrol. Det giver gode betingelser for test, uanset vejret udenfor, lysforholdene eller tidspunktet på dagen.

Et projekt, vi er meget stolte af

Dette er den største enkeltordre i O.B. Wiik Sveriges historie, og vi er naturligvis meget glade og stolte over, at vi fik ordren. Og ikke mindst over det færdige resultat.

Vi håber, at hallen kan hjælpe AstaZero med forskning og udvikling, der hjælper med at gøre trafikken mere sikker for alle.